PGA B professional

Onze PGA B Professional Roy Teunissen is een echte Wehlse. Hier is hij geboren en getogen.

De liefde voor golf komt uit een onverwachte hoek. Nadat Roy 13 jaar lang een fanatieke motorcrosser was, switchte hij in 2013 van hobby. Hij had geen motivatie meer voor de motorcross waardoor hij op zoek ging naar iets nieuws. Door zijn verblijf op een park, waar ook een golfbaan bij zat, kwam hij in aanraking met golf. Bij deze golfbaan, genaamd GC de Hildenberg in Appelscha, haalde hij uiteindelijk ook zijn GVB. Doordat zijn enthousiasme voor golf steeds meer werd haalde hij zijn eerste set golfclubs bij de Aldi. Hij startte met zijn nieuwe hobby.

Toen uiteindelijk zijn werk dichter bij huis kwam, zocht hij ook hier een golfclub. Want ja, inmiddels  was golf zijn passie geworden. Hij werd lid van de Keppelse, haalde zijn C- Opleiding PGA en schreef zich meteen in voor de B-opleiding PGA die hij in 2021 met succes heeft afgerond.

Dat de golfsport zijn hart heeft veroverd is duidelijk, maar hier kwam de liefde voor het lesgeven uiteindelijk ook nog bij. “Ik vind het leuk om mensen iets te leren. Dit heb ik altijd al gedaan bij de Rabbits. Toen Frank aangaf dat hij er wel mensen bij wilde hebben om les te geven sprak mij dit wel aan. Heb toen eerste de C opleiding van de PGA gedaan om Clinics en Jeugd te kunnen gaan doen. Toen ik hier mee bezig was kreeg ik ook de kans om hierin verder te gaan bij Frank en dat ben ik nu aan het doen. Dit vind ik echt super leuk.”

Roy probeert altijd positief te blijven en is daardoor mentaal sterk. Daarnaast past zijn laagdrempelige en taakgerichte aanpak perfect bij de academie en bij beginners en mensen die het spel wat simpeler willen houden. Van een fanatieke motorcrosser naar een PGA B Professional, de nieuwe hobby van Roy heeft een belangrijke plaats in zijn leven gekregen.